Jogurtowy deser z owocami

153
  • 15 Czas przygotowywania
  • podwieczorek Pora dnia
  • 4 Liczba porcji
  • Na słodko Rodzaj potrawy
  • Wartości odżywcze % wskazanego dziennego zapotrzebowania
    • kcal 164 8 %
    • białko 5,5 g 11 %
    • węglowodany 23 g 8 %
    • tłuszcz 5,5 g 8 %

Składniki

  • 500 g malin
  • 300 g borówek
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • 3 łyżki miodu
  • otręby granulowane

Sposób przygotowania

  1. Do owoców dodajemy po łyżce miodu i blendujemy je w osobnych miskach
  2. Dokładnie mieszamy jogurt naturalny z greckim i łyżką miodu
  3. Do szklanek na przemian rozkładamy warstwę owoców i jogurtu
  4. Kilka malin i borówek układamy na wierzchu i posypujemy otrębami