Łatwy sernik

127
  • 90 min Czas przygotowywania
  • podwieczorek Pora dnia
  • 10 Liczba porcji
  • Dania wegetariańskie, Na słodko Rodzaj potrawy
  • Wartości odżywcze % wskazanego dziennego zapotrzebowania
    • kcal 184 9 %
    • białko 22 g 45 %
    • węglowodany 10 g 4 %
    • tłuszcz 6 g 9 %

Składniki

  • kilogram sera białego półtłustego
  • białka z 6 jajek
  • żółtko z 1 jajka
  • 2 łyżki stołowe niesłodzonego budyniu waniliowego
  • ¼ szklanki rodzynek
  • ok. 100 ml mleka
  • słodzik do pieczenia (wedle uznania)
  • aromat waniliowy

Sposób przygotowania

  1. Mielimy ser dwukrotnie.
  2. Ubijamy białka, dodajemy ser, żółtko, budyń, rodzynki, mleko, słodzik i aromat waniliowy.
  3. Mieszamy dokładnie wszystkie składniki.
  4. Wylewamy masę na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę.
  5. Pieczemy ciasto w 180 stopniach przez około 45 minut.