Owsianka z mandarynką i granatem

299
  • 10 min. + 8 godz. Czas przygotowywania
  • śniadanie Pora dnia
  • 1 Liczba porcji
  • Dania wegetariańskie, Na słodko Rodzaj potrawy
  • Wartości odżywcze % wskazanego dziennego zapotrzebowania
    • kcal 397 20 %
    • białko 14 g 33 %
    • węglowodany 73 g 18 %
    • tłuszcz 9 g 13 %

Składniki

  •  ¾ szklanki mleka
  •  ½ szklanki płatków owsianych
  • ziarna z połowy granatu
  • mandarynka
  • ewentualnie łyżeczka miodu
 

Sposób przygotowania

Przepis przygotowany przez Eksperta
Autor: Agata Witowska, bloger kulinarny

  1. Płatki wsypujemy do słoika.
  2. Podgrzewamy mleko, aż zacznie wrzeć.
  3. Zalewamy mlekiem płatki, mieszamy. Zamykamy słoiczek i odstawiamy na całą noc.
  4. Rano dodajemy do owsianki podzieloną na cząstki mandarynkę, ziarna granatu i miód.

 

Źródło:
Przepis pochodzi ze strony: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/