
296
- 60 minut Czas przygotowywania
- obiad Pora dnia
- 8 Liczba porcji
- Dania z mięsem Rodzaj potrawy
-
Wartości odżywcze
% wskazanego dziennego zapotrzebowania
- kcal 237 11 %
- białko 20 g 40 %
- węglowodany 17 g 4 %
- tłuszcz 7 g 10 %
Składniki
- 500g mięsa mielonego z indyka
- 2 puszki czerwonej fasoli (po 400g)
- Puszka pomidorów bez skórki (400g)
- 1 cebula
- 1 mała papryczka chilli
- 2 łyżeczki przyprawy do chilli con carne
- 1 łyżka oleju do smażenia
- sól
Sposób przygotowania
- Na początku podsmażamy mięso indycze na rozgrzanej już patelni, do momentu aż uzyska złoty kolor.
- Następnie należy obrać i pokroić cebulę w piórka
- Pokrojoną cebulę dorzucamy do smażącego się mięsa
- Z papryczki wydrążamy nasiona, kroimy ją w kostkę i dodajemy do mięsa
- Całość smażymy przez 5 minut, po czym dodajemy pomidory.
- Następnie dorzucamy całą zawartość puszki czerwonej fasoli, nie odcedzamy jej.
- Później całość przyprawiamy.
- Na końcu na małym ogniu całość dusimy przez 20-30 min.
Źródło:
Przepis pochodzi z bloga Kulinarne Przygody Gatity
Przepis pochodzi z bloga Kulinarne Przygody Gatity