
1 151
- 30 minut Czas przygotowywania
- obiad Pora dnia
- 3 Liczba porcji
- Dania z ryb i owoców morza Rodzaj potrawy
-
Wartości odżywcze
% wskazanego dziennego zapotrzebowania
- kcal 303 45 %
- białko 14 g 28 %
- węglowodany 19 g 4 %
- tłuszcz 19 g 27 %
Składniki
- 150 g filetu z dorsza
- 150 g cukinii
- 150 g bakłażana
- 40 g cebuli
- ½ ząbka czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- kilka kropli soku z cytryny
- tymianek
- bazylia
- sól i pieprz
Sposób przygotowania
- Filet z dorsza myjemy, nacieramy sokiem z cytryny, ziołami, solą i pieprzem.
- Rybę układamy na tacce do grillowania.
- Czosnek i cebulę drobno siekamy i podsmażamy na rozgrzanej oliwie z oliwek.
- Cukinię i bakłażana kroimy w plasterki, również podsmażamy na oliwie z oliwek.
- Warzywa układamy na dorszu.