
515
- 60 minut Czas przygotowywania
- obiad Pora dnia
- 1 Liczba porcji
- Dania z mięsem Rodzaj potrawy
-
Wartości odżywcze
% wskazanego dziennego zapotrzebowania
- kcal 156 15 %
- białko 26 g 52 %
- węglowodany 16 g 4 %
- tłuszcz 16 g 22 %
Składniki
- 100 g mięsa z piersi indyka
- 2 plastry świeżego ananasa
- 3 plastry pomidora
- 1 plaster mozzarelli
- oliwa z oliwek
- 50ml soku wyciskanego z pomarańczy
- bazylia
- pieprz i sól (do smaku)
Sposób przygotowania
- Filet z piersi indyka myjemy, nacieramy bazylią, solą i pieprzem. Układamy mięso w naczyniu żaroodpornym, podlewamy sokiem wyciśniętym z pomarańczy.
- Na wierzchu polewamy oliwą z oliwek.
- Na mięso kładziemy pokrojonego w plastry pomidora i ananasa.
- Przykrywamy plastrami sera mozzarella i posypujemy bazylią.
- Wkładamy naczynie żaroodporne z potrawą do piekarnika i pieczemy w temperaturze 1600 C przez około 40 minut.