Filety z indyka w brzoskwiniach

326
  • 1 godzina Czas przygotowywania
  • obiad Pora dnia
  • 2 Liczba porcji
  • Dania z mięsem Rodzaj potrawy
  • Wartości odżywcze % wskazanego dziennego zapotrzebowania
    • kcal 323 16 %
    • białko 43 g 86 %
    • węglowodany 5 g 1 %
    • tłuszcz 7 g 10 %

Składniki

   
  • 500 g mięsa z piersi indyka
  • 4 połówki brzoskwiń w zalewie
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Przyprawy: sól, pieprz, słodka i ostra papryka, curry, czosnek granulowany

Sposób przygotowania

  1. Mięso dokładnie myjemy, oczyszczamy i wkładamy do naczynia żaroodpornego.
  2. Indyka solimy i przyprawiamy resztą przypraw. Na chwilę zostawiamy.
  3. W tym czasie kroimy brzoskwinie z puszki na ćwiartki. Cząstki układamy na wierzchu mięsa.
  4. Całość polewamy jedną łyżką oliwy.
  5. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni, a gdy się nagrzeje wstawiamy mięso.
  6. Pieczemy koło godziny.
  7. Podajemy z ryżem i sałatką. Smacznego!