
326
- 1 godzina Czas przygotowywania
- obiad Pora dnia
- 2 Liczba porcji
- Dania z mięsem Rodzaj potrawy
-
Wartości odżywcze
% wskazanego dziennego zapotrzebowania
- kcal 323 16 %
- białko 43 g 86 %
- węglowodany 5 g 1 %
- tłuszcz 7 g 10 %
Składniki
- 500 g mięsa z piersi indyka
- 4 połówki brzoskwiń w zalewie
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- Przyprawy: sól, pieprz, słodka i ostra papryka, curry, czosnek granulowany
Sposób przygotowania
- Mięso dokładnie myjemy, oczyszczamy i wkładamy do naczynia żaroodpornego.
- Indyka solimy i przyprawiamy resztą przypraw. Na chwilę zostawiamy.
- W tym czasie kroimy brzoskwinie z puszki na ćwiartki. Cząstki układamy na wierzchu mięsa.
- Całość polewamy jedną łyżką oliwy.
- Piekarnik nastawiamy na 180 stopni, a gdy się nagrzeje wstawiamy mięso.
- Pieczemy koło godziny.
- Podajemy z ryżem i sałatką. Smacznego!