
178
- 1,5 godz. Czas przygotowywania
- obiad Pora dnia
- 2 Liczba porcji
- Dania z mięsem Rodzaj potrawy
-
Wartości odżywcze
% wskazanego dziennego zapotrzebowania
- kcal 260 13 %
- białko 15 g 30 %
- węglowodany 34 g 10 %
- tłuszcz 12 g 17 %
Składniki
- 80 g mięsa z piersi kurczaka
- 150 g ziemniaków
- 100 g włoszczyzny
- 5 łyżek zielonego groszku konserwowego
- 2 łyżki oliwa z oliwek
- 1 łyżka jogurtu naturalnego 2%
- 2 łyżki mleka
- 1 łyżka groszku ptysiowego
- woda niegazowana
Sposób przygotowania
- Z mięsa z kurczaka i włoszczyzny gotujemy bulion.
- Wyciągamy włoszczyznę i mięso, dodajemy pokrojone w kawałki ziemniaki i gotujemy do miękkości.
- Gdy ziemniaki się ugotują, dodajemy groszek, mleko, jogurt, oliwę oraz mięso i włoszczyznę.
- Wszystko razem blendujemy do uzyskania gładkiego kremu.
- Podajemy z groszkiem ptysiowym.