
446
- 40 minut Czas przygotowywania
- obiad Pora dnia
- 2 Liczba porcji
- Dania z mięsem Rodzaj potrawy
-
Wartości odżywcze
% wskazanego dziennego zapotrzebowania
- kcal 359 18 %
- białko 13 g 26 %
- węglowodany 13 g 3 %
- tłuszcz 29 g 41 %
Składniki
- 130 g wołowiny
- 5 pomidorów cherry
- 4 łyżki przecieru pomidorowego
- ¼ szklanki soku pomidorowego
- 20 g pora
- 1 ząbek czosnku
- 30 g prażonej cebuli
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- ½ łyżeczki miodu
- pieprz Cayenne
- pieprz chilli
- zioła prowansalskie
- sól do smaku
Sposób przygotowania
- Wołowinę myjemy i kroimy na kawałki do gulaszu. Podsmażamy na oleju rzepakowym z ziołami.
- Pora kroimy w krążki, czosnek siekamy, a pomidory cherry kroimy na połówki.
- Do garnka wlewamy przecier i sok pomidorowy, wsypujemy prażoną cebulę i posiekany czosnek.
- Przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami, dodajemy miód, pomidory cherry i podsmażoną wołowinę.
- Wszystko dusimy na wolnym ogniu przez około 20 – 30 minut.