
121
- 40 min Czas przygotowywania
- obiad Pora dnia
- 4 Liczba porcji
- Dania wegetariańskie Rodzaj potrawy
-
Wartości odżywcze
% wskazanego dziennego zapotrzebowania
- kcal 380 19 %
- białko 12 g 24 %
- węglowodany 49 g 18 %
- tłuszcz 16 g 23 %
Składniki
- Pęczek szparagów
- 3 ziemniaki
- 2 cebule
- Masło klarowane do smażenia 2 łyżki
- 1,5 l bulionu warzywnego
- Sól, pieprz
- Ziarno sezamu (do podania)
Sposób przygotowania
- Cebule posiekać w kostkę i podsmażyć na maśle klarowanym.
- Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
- Ze szparagów usunąć twarde, zwłókniałe części i obrać je.
- Usmażoną cebule, ziemianki i szparagi zalać bulionem i gotować aż warzywa będą miękkie.
- Całość zmiksować.
- Sezam podprażyć na suchej patelni.
- Krem podawać z podprażonym sezamem.
SMACZNEGO!